The Great Bubble Barrier

Lieve (oud) Congolezen,

Over iets minder dan 6 maanden is het zover! Congo wordt 100 jaar oud! De LustrumCie is sinds Februari 2017 bezig met het organiseren van een geweldig jaar vol met prachtige activiteiten!
Daarnaast wilden we ook iets goeds laten voortkomen uit het lustrum. Daarom hebben we besloten om, via een aantal activiteiten, geld in te zamelen voor een goed doel! Dat goede doel is The Great Bubble Barrier geworden!
Per seconde komt er 0,25 ton plastic in onze oceanen bij. Dat is één volle vrachtwagen per minuut, 1440 vrachtwagens per etmaal en acht miljoen ton per jaar. Circa 94% van al het plastic dat in het water belandt, komt op de zeebodem terecht. Dit plastic probleem is een van de grootste oorzaken van de afbraak van zeeleven.
Om dit aan te pakken heeft Francis Zoet, Commissaris Onderwijs 92e bestuur der Congo, samen met studiegenoten de Bubble Barrier, een scherm van lucht dat plastic tegenhoudt en naar de oever leidt, ontwikkelt. Er zal tijdens het lustrum, volop de ruimte zijn om een donatie te doen en/of bij te dragen aan onze donatie!

Kijk zeker voor meer informatie dit filmpje The Great Bubble Barrier of bezoek hun website hier.

Wij hebben er ontzettend zin in!

De LustrumCie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *